maandag, juli 30, 2007

Beeldekens
















Plannen

OK, hoe zit het met de expeditie hier. Vandaag zijn Jan, Vince, Koen en Tom voor een vierdaagse vertrokken. Touw tot -500m hangen en hier en daar enkele spits extra kloppen. Bivak op -900m installeren. Equiperen tot -1280m en zien hoe het verder loopt.
Indien het potentieel er is, komen er minstens 2 slaapplaatsen rond -1300m. In totaal zouden er dan 3 bivaks zijn (-700m, -900m, -1300m). Het ander stuk, rond -1150m, zou verder uitgediept worden (indien de tijd het toelaat).
Woensdag trekken Lieven, Wim, Nele en ik dan op onze beurt ondergronds. Met wat geluk zal iedereen op de goede diepte kunnen slapen, maar het risico dat een duo een paar honderd meter terug mag jumaren om een lege slaapzak te vinden, is behoorlijk reeel (´k zal maar 2 strootjes meenemen).
Dus na de "opwarming" van vorige week is de exploratie nu echt gestart... wordt het een teleurstelling... wordt het een succes... of wordt het weer moule ni poisson...

David D.R.

Internet

En ja, eindelijk eens tijd om in Potes achter een crt-scherm van de jaren stillekes te zitten. Ruim een week zonder internet zeg. Quelle horreur! Mijn handen begonnen al te trillen en het schuim verscheen regelmatig op mijn lippen. Alle leuke weetjes van de Tour de France missen zeg. En wie weet wat heb ik nog allemaal gemist: straks ga ik toch eens wat nieuws-sites doorbladeren.
Nu, het heeft wel iets: afgesneden van de rest van de wereld. Zelfs mijn gsm kon dit jaar geen verloren gelopen strooiveld detecteren in de bergen. Al is het even aangenaam om hier in dit cyberkaffee te zitten... op een stoel... naast wat biljartende jongeren (die er trouwens niets van bakken)... in een veel aangenamere (koelere) temperatuur dan buiten...

Groetekes,

David D.R.

zaterdag, juli 28, 2007

Picos update 28 juli

Nele schrijft:
Donderdag is het materiaal dat uit de Magali is gehaald, naar de ingang van de Cornisa gebracht (langs de kam van bovenaf) en hebben ze een laatste keer in de hut geslapen. Gisteren zijn de mannen afgedaald en hebben ze een jeep gehuurd om het kamp- en speleomateriaal dat nog in de auto lag naar de depot op de berg te brengen, en zijn ze 's avonds in het kamp gearriveerd en hebben hun tentjes daar opgezet (behalve Pierrot die nog een kater probeerde te bedwingen in het dal).
Morgen wordt de vire gehangen, dan allicht nog 2 dagen om de rest te equiperen en dan kan de exploratie echt beginnen!
Jan en Myriam zijn ondertussen ook gearriveerd en Lieven en ik zullen maandagmorgend toekomen om maandag met de jeep nog materiaal naar boven te brengen en naar het kamp te stappen.

donderdag, juli 26, 2007

The Magali has been surveyed

Vincent called last night to say that the first team are back above ground. The Magali entrance has been surveyed and de-rigged.

Torca Magali, 'the Spanish entrance', was just visible through the cloud when the first team left the mountain refuge.

maandag, juli 16, 2007

Startschot

Bijna 11 maand sinds de laatste post. Dit betekent dat de aftelling in de laatste rechte lijn zit (of hoe zegt men dat?). Mijn Picoshoopje in mijn rommelkamer is al wat gegroeid vanavond. Toch handig om een lijst online te zetten. De question jambon blijft: "geraken we vlot dieper dit jaar of zal het zijn zoals de vorige edities: een doodlopend stuk, een paar honderd meter desequiperen om dan in een ander stuk uiteindelijk toch wat verder te dalen...".

Zaterdag 21 juli vertrekken Wim, Pierrot en ik Picoswaarts. Enkele dagen geleden zijn Koen, Tom, Will, Joke en Vince al vertrokken naar Cantabrië in een poging opnieuw in de gazet te komen omdat er opnieuw een paar grotsystemen met elkaar worden verbonden (allez, het was toch zoiets, 'k had maar met een half oor zitten luisteren eigenlijk... hoe interessant ook, maar niet in mijn congé, (dus) (nog) niet in mijn hart).
Enfin, plaats van afspraak: Potes. Tijdtip: zondagvoormiddag, 22 juli... Op tijd om Joke en Will uit te wuiven (tenzij ze nog een dag voor donkey willen spelen).

Dit jaar moeten we eerst de andere ingang (Torca Magali) topograferen tot aan de verbinding met de Cornisa, om dan al het touw er terug uit te sleuren... om het uiteindelijk over de berg tot de ingang van de Cornisa mee te nemen. Dan nog een bovengronds kamp installeren, looplijn naar de grotingang equiperen, nog wat (bivak)gerief naar -900m brengen en nog tot-1280m de touwen hangen. Benieuwd of we nog in juli met de exploratie kunnen beginnen...

David D.R.